Vad är OPGW?

​OPGW betyder optical ground wire och är en kabel som man kan använda inom vissa områden. Den går att dra under vatten så väl som på land. OPGW kablar​​ innehåller fiberoptik och de passar bra för att grävas ner och på så vis kunna leda in internet, telefoni med mera till ett hus.

När man talar om OPGW och fiberoptik så används dessa främst under marken. Det finns även ADSS kablar, som också kan leda tjänster till ett hus, men de monteras uppe i luften. Med optical ground wire finns det även möjligheter att leverera andra funktioner så till exempel dataövervakning, fjärrövervakning, samt flera andra saker.

Få optical ground wire från en firma

Om du vill ha OPGW kablar installerade så kan du be en firma som sysslar med detta om hjälp. De kan även berätta mer om hur det fungerar. En firma som tillverkar, konstruerar och utvecklar OPGW samt andra lösningar är Tykoflex. För att få internet eller andra tjänster till ditt hus, så kanske du vill installera fiber. Då behövs det kablar och dragningar av dessa. OPGW används i Sverige så väl som i andra länder. 

Det är ett modernt sätt att kunna få den teknik man behöver in i sitt hem. Det är en bra installation som allt fler väljer. Det vanligaste inom tjänster och OPGW är just telefoni och internet. Men det finns även annat som kan göras med hjälp av dessa kablar. Läs mer på Tykoflex sida, eller kontakta en firma som drar fiber för att få mer information.​​

Posted in Industri | Comments Off on Vad är OPGW?